26

subota

ožujak

2011

riblje ulje

PRETRAŽI BLOG:

Custom Search

Omega 3 masna kiselina

Riblje ulje se može i treba konzumirati u kasnojesenjim i zimskim mjesecima. Ljeti se ne uzima kao dopuna ishrani.

Epidemiološke studije među Eskimima, populacijisa izuzetno visokim unosom ribljeg ulja, pokazuju smanjeno oboljevanje od koronarnog srčanog oboljenja i raka. . Preporučuje se uzimanje višenezasićenih -3 masnih kiselina zdravim i bolesnim osobama.

Akitvni sastojci ribljeg ulja su dugolančane w -3 masne kiseline linolenična kiselina (C18: 3 w -3), eicosapentaenoična kiselina EPA (C20: 5 w -3) i dokosaheksaenoična kiseline DHA (C 22:6 w -3). Njih proizvode planktoni i age, kojima se hrane ribe dubokih mora: skuše, haringe, tune, lososi.

Pijenje ribljeg ulja može pomoći u liječenju tahikardije, tvrde znanstvenici američkog sveučilišta Michigan. Istraživanje provedeno na 26 pacijenata pokazalo je da pijenje samo 3 grama ribljeg ulja u periodu od 6 tjedana bitno smanjuje pojavu ubrzanog rada srca, ali i usporava "prebrze" otkucaje.

* uljem poboljšava liječenje: upalnih oboljenja debelog crijeva, atopičnog dermatitisa, rane sepsu, opekotina, postoperativnih stanja, malignih oboljenja i nedošenosti.

* Neurološki simptomi
Smanjena sposobnost učenja
Smanjena oštrina vida
Abnormalan elektroretinogram
Kožne promjene
Usporen rast /

* Omega 3 je hrana za mozak. Prehrana bez nje dovodi do raznih upalnih procesa u organizmu od srčanih bolesti do raka, kao i depresije.
Omega 3 to popravlja. Radili su magnetsku rezonancu mozga prije uporabe omege3 i poslije, pa su vidjeli znatna poboljšanja u strukturi mozga.
Uglavnom popravlja cjelokupni organizam.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.